Metrics AS leverte et sterkt 2023-regnskap

Metrics AS levere et positivt årsresultat for 2023 på 880 941 kroner.

Investeringsselskapet betalte utbytte på 1.000.000 kroner. Det gir et gjennomsnittlig årlig utbytte på 1.6 millioner de tre siste årene.

– Vi er godt fornøyde med resultatet, forteller styreleder Chul Christian Aamodt. Samtidig er vi klar over at overskudd er ferskvare. Vi må være disiplinerte når det gjelder fremtidige investeringer. 

Alle selskapene vokser 

Metrics AS har fire aktive investeringer som alle følger samme utvikling for vekst (se bilde).

  • Europower meldte tidligere denne måneden om en EBITDA på rundt 550.000 kroner for 2023. Målet for EBITDA i 2024 er rundt 10x 2023-resultatet.
  • I 2023 investerte Viking Venture 80 millioner kroner i Onix. Aamodt sitter i styret og var sentral i prosessen.
  • RAYVN signerte i 2023 en stor rammeavtale med DSB. Gjennom DSB får direktorater, statsforvaltere, sivilforsvarsdistrikter, kommuner og andre som er involvert i krisehåndtering tilgang på det nye beredskaps- og krisestøtteverktøyet fra RAYVN.
  • Ask Undervisning kan være rett posisjonert for «a perfect storm» – ytterligere økning i markedsandeler, parallelt med at markedet øker.

Ivar Viktil, Øystein Berg og Chul Christian Aamodt gikk tidligere i år sammen om etableringen av Metrics Venture AS. De tre er allerede hver for seg inne på eiersiden i Europower, Ask Undervisning og RAYVN.

Metrics Venture AS har som mål å investere 30 millioner i SaaS B2B med utspring fra konsulentselskaper de neste tre årene. 

Metrics AS eier ⅓ av Metrics Venture AS.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *